Feest…2 jarig jubileum Domus Dulcis Domus.

Op 1 juli hebben we ons 2 jarig bestaan gevierd. We zijn er , met het hele team, trots op dat er een mooie voorziening staat voor kwetsbare jongeren.
Het luchtkussen, de grimeuse en de snackmobiel waren een succes.

Ook het weer zat mee, de sfeer was goed en dat maakte het tot een gezellige en geslaagde dag!

 

Juli 2019
Domus Dulcis Domus heeft in juli 2019 het HKZ certificaat (ISO 9001:2015 Jeugdzorg) behaald !
Sinds de opening in juli 2018 is, door management en medewerkers, hard gewerkt om de organisatie steeds verder te structureren, processen te verbeteren en zich verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Dit is extern getoetst door DEKRA Business Assurance met als resultaat dat we met glans door de audit zijn gekomen.


Dagblad Tubantia, publicatiedatum 17 juli 2018
Bij opening jeugdcrisisopvang: ‘Liever oost west, thuis best’
BORCULO – Jeugdcrisisopvang Domus Dulcis Domus is er bijna klaar voor. Onlangs werd de voorziening in een bestaand zorgpand op het Leo Stichting terrein feestelijk geopend. Binnen enkele weken kunnen de eerste kinderen/jongeren er terecht.

Domus Dulcis Domus. Ook niet-gevorderden komen voor een vertaling snel op ‘Home Sweet Home’ uit. „Ik zeg liever: oost west, thuis best”, lacht directeur Erik Zwoferink. Samen met ‘sociaal impact investeerder’ Roelof Bijlsma knipt hij een lint door voor een van de twee groeps-woonkamers in het pand.

Per woonkamer is er plek voor twee tot twaalf kinderen in de leeftijdscategorie 6 tot 18 jaar. Met voor ieder een eigen slaapkamer. Voor de oudsten van deze leeftijdscategorie telt het pand ook drie tweepersoons-appartementen. Ter voorbereiding op zelfstandig wonen.

Droom
„De droom van kinderen om in veiligheid op te groeien en een thuis te hebben, is het belangrijkst”, concludeert Bijlsma. „Kinderen zijn onze toekomst. Met alle respect: wij hebben meer toekomst achter de rug. Waar jeugdzorg topic nummer 1 moet zijn, ligt het bij de overheid na een regeringswissel snel onderin een la. Graag willen we hier laten zien dat het beter kan.”

Investeren in zorg
Bijlsma: „Voor het financieel rendement kun je je geld misschien beter in een lokaal metaalbedrijf steken. Hier is snelle winst in euro’s geen doel. Dit project is meer een middel om te laten zien hoe je aan een andere toekomst kunt werken. En discussie op gang te krijgen, lokaal en nationaal.”

Naast de nu geopende voorziening willen de initiatiefnemers onder DDD-vlag nog twee locaties openen van achttien en 25 plaatsen, zodat de instelling in totaal zeventig crisisplaatsen telt.

Naar buiten
Marianne Nusselder is teamleider op de nieuwe voorziening. „Hier kunnen jongeren lekker naar buiten. Sport en beweging zijn goed. En als er eens wat voorvalt en – hoe zeg ik dit goed – iemand wat expressief is, dan hangt niet meteen een buurman boos over de schutting.”

Bron: Tubantia